Leg og fornuft med halvhøj seng

Den bedste børneseng (foto traevarer.dk)

Den bedste børneseng (foto traevarer.dk)

En halvhøj seng er den optimale seng for dit barn, da den tjener flere gode formål som leg, opbevaring og selvfølgelig et sted, hvor dit barn sover. Sengen er ikke en gang en meter høj og pladsen under sengen er cirka en halv meter i højden, mens en typisk længde og bredde er lidt over 200 cm. Det er altså kun sengehøjden, der er halveret, hvilket er af sikkerhedsmæssige årsager, så dit barn ikke slår sig, fordi det tumler lidt rundt – enten i vågen eller sovende tilstand og falder ud af sengen. Men højden er ikke så lav, at den umuliggør opbevaring under sengen. Det er der fint plads til. Man kan for eksempel vælge at have rullekasser med Lego eller konsolspil under sengen.

Monsterbekæmpelse under halvhøj seng

Hvis dit barn har et ”monsterproblem” og tror på at den slags lever under sengen, kan man måske afhjælpe frygten med lidt kreativitet. Hvis barnets frygt vedvarer, selv efter at have prøvet at forklare, at der ikke eksisterer monstre, kan man prøve at sætte sig ind i barnets rationale og finde ud af, hvilke helte der evt. ville kunne klare sig mod monstrene, skaffe dukkerne eller hvad det er (måske skal der lidt tegning og klippe-klister til), hvorefter man kommer heltene ned i en kasse under sengen. Det kan være et forsøg værd!

Leg og kvalitetstid med dit barn

Udover de praktiske og måske psykologiske faktorer tjent ved at have en halvhøj seng, er der også megen potentiel leg knyttet til den. Mange af sengene er udstyret med en rutsjebane, så det for eksempel bliver sjovere for dit barn at stå op om morgenen. Du kan også lege med dit barn på rutsjebanen. I kan rutsje bamser og legetøjsbiler. Det frarådes dog, at voksne forsøger at rutsje på den.

Oppe i sengen kan man fortælle historier og lege en leg med at barnet skal lukke øjnene og stikke benene ud over rutsjebanen og skynde sig at trække dem op, når det mærker de små ”fisk” komme og nippe sine tæer. Det skal nok resultere i nogle grineflip!

Find en halvhøj seng af god kvalitet og i lækkert design

 

Læs mere om senge her:

En junior seng er en essentiel støtte i barnets tidlige år

Senge giver ro og sjælelige fylde i de natlige timer

En Dunlopillo elevationsseng gør hver nat god

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *