Altaner er storbyens alternative køkkenhaver

Du kan sagtens lave en lile have på altanen (foto minaltan.dk)

Du kan sagtens lave en lile have på altanen (foto minaltan.dk)

Bare fordi man bor på 5. sal i storbyens midte, behøver man ikke undvære hjemmedyrkede tomater og krydderurter i alle afskygninger. Hvis man altså er så heldig at have en altan, er næsten alt muligt, hvis man da har lidt grønne fingre. Altankasser er en klassiker, og det er både nemt og dekorativt at have blomster på altanen. Men hvis du har mod på det, kan du med lidt snilde få dig en ganske velassorteret køkkenhave på altanen.

Hvor ville det da være lækkert at kunne hente friske krydderurter ind fra altanen, når du laver mad. De fleste af os køber en ny basilikumplante, hver gang vi laver en pastaret, og den får så lov at stå på køkkenbordet, til den visner. Det er da synd. Plant den i stedet på altanen og husk at vande den. I løbet af ingen tid kan du få dig et stort lager af friske krydderurter. Foruden basilikum kan du dyrke persille, timian, løvstikke, mynte, salvie eller en af de mange andre lækre krydderurter, der findes.

Skab din egen oase på altanen, hvor du kan slappe helt af

Med fyrfadslys, kulørte lamper eller lyskæder kan du lave et helt fantastisk åndehul på din altan. Så kan du sidde en varm sommeraften og nyde et glas koldt hvidvin, mens krydderurterne dufter og aftenens sidste bier summer omkring dine sommerblomster.

I dagtimerne er altanen et skønt sted at sole sig, og alt efter hvor tæt du bor på dine naboer, kan du sidde helt ugeneret og nyde solen. Det er tiltrængt for et bymenneske, der ikke nødvendigvis har adgang til en have. Så skab din egen have på altanen med alle de blomster, du ellers ville have plantet på jorden. Der er selvfølgelig visse begrænsninger for, hvilke planter du kan få til at gro i en altankasse, men prøv for eksempel at strø en blanding af sommerblomster ud i kassen, og du vil opleve en blomsterflora, der lyser op hele sommeren.

Se på forskellige altaner her: https://www.minaltan.dk/

Læs mere om altaner i københavn her

2 thoughts on “Altaner er storbyens alternative køkkenhaver

  1. Pingback: Altan giver udsigt og frihed til hjemmet

  2. Pingback: Derfor er det altid en god idé at vælge altaner stål

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *