Lavenergihuse – forbedrer din samvittighed og miljøet

Lev i et hus der hører til i 2012 (foto benee-huse.dk)

Lev i et hus der hører til i 2012 (foto benee-huse.dk)

Der går ikke en dag, hvor vi ikke hører om miljø, global opvarmning og poler, der smelter. Og det er der én simpel grund til; det er alvor. Det er ikke kun store industrivirksomheder, der kan gøre noget for at ændre den sørgelige udvikling, det kan private personer også sagtens. Og du kan gøre meget mere end at aflevere pantflasker og tanke bilen miljørigtigt. Du kan bygge et miljørigtigt hus, og det er der heldigvis flere og flere, der gør.

Lavenergihuse – Hvad er det egentlig?

Et lavenergihus bruger, som ordet siger, mindre strøm end almindelige huse. Et standardhus bruger ca. 80 kWh/m2 pr. år, hvor i mod et lavenergihus bruger ca. 60 kWh/m² pr. år. Det er en besparelse på 25 % i forhold til et standardhus, og det vil kunne mærkes i budgettet. Forestil dig alt det andet, du vil kunne bruge penge på. Måske flere rejser eller en ny bil. Det er gratis at drømme.

Derudover har et lavenergihus et langt bedre indeklima, fordi et kontrolleret ventilationssystem sikrer, at temperaturen altid er jævn. Et sundt indeklima giver dig et sundt liv. Man erfarer, at folk har færre sygedage på grund af mindre sygdom. Desuden får man en bedre nattesøvn, og der er mindre støj udefra og fra husets egne støjsvage installationer. Man er ikke så sårbar overfor stigende energipriser og vigtigst af alt; man gør noget godt for miljøet og reducerer eget CO2-udslip.

Se masser af flotte lavenergihuse her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *