Kopipapir er vigtigt for resultatet af dit print eller kopi

Vælg det rette papir til opgaven (foto kontorting.dk)

Vælg det rette papir til opgaven (foto kontorting.dk)

Hver dag bliver der printet helt utrolig mange stykker papir. Papir der er fyldt med stort og småt – for rigtig mange bruger nemlig en printer eller en kopimaskine dagligt. Det er både skoler, arbejdspladser og privat. I hjemmet skal man typisk printe vigtige rejsedokumenter ud, en kørselsguide eller den sang man har skrevet til en festlig lejlighed. Det kan også være egne eller sine børns opgaver der skal printes ud og afleveres. Skoler og universiteter er også et sted hvor der hver dag bliver printet – og det er i meget store størrelsesforhold. Især på universiteter med femten til tyvetusinde studerende der alle printer opgaver og tekster fra pensumlisten ud. Ligeså på arbejdspladser. Der skal printes vigtige rapporter, interne dokumenter og mødereferater ud hver dag. Det er således ikke ligegyldigt at have det rigtige kopipapir.

Kopipapir kan varierer i kvalitet

Selvom mange ved første indskydelse tænker at papir bare er papir, så er det imidlertid ikke helt rigtigt. Der findes forskellige typer kopipapir i forskellig kvalitet. Det gælder for eksempel tykkelsen af kopipapiret. Ofte kan man nøjes med standardtykkelsen men nogle gange kan det være nødvendigt med lidt tykkere papir. Det vil i hvert fald ofte give et lidt mere eksklusivt udtryk. Skal man for eksempel printe billeder ud, er det en god idé at vælge papir der egner sig til det. Fotopapir har ofte en anden overflade og er en del tykkere end standard printerpapir.

Hvad skal du bruge papiret til?

Ikke alt slags papir er lige kompatibelt med alle forskellige printere eller kopimaskiner. Derfor er det vigtigt at vide hvad du skal bruge papiret til og hvilken maskine der skal bearbejde det. For der kan være stor forskel på printere og hvordan printene bliver. Noget papir egner sig bedre til almindelige blækprintere, hvor andet papir er langt bedre at benytte til en laserprinter. Man skal dog ikke lade sig forvirre, men blot gøre sig klart hvad man skal bruge papiret til, inden man køber det.

Se et udvalg af kopipapir hos kontorting

1 thought on “Kopipapir er vigtigt for resultatet af dit print eller kopi

  1. Pingback: Få rene linjer med en skæremaskine!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *