Funkishuse ses mange steder i Danmark

I dag er der både store og små funkishuse rundt omkring i Danmark (foto benee-huse.dk)

I dag er der både store og små funkishuse rundt omkring i Danmark (foto benee-huse.dk)

Der bor godt over 5 millioner i Danmark. Alle disse mennesker skal naturligvis have et sted at bo, og derfor findes der mange forskellige typer boliger i Danmark. Nogle huse og boligkomplekser har stået, som de er, i mange år. Andre ses som resultatet af nybyggeri og adskiller sig lidt fra de klassiske byggerier. Et godt eksempel på noget sådant er funkishuse, der skyder op flere og flere steder i Danmark.

Mange måder at bygge på kommer frem i en bestemt tidsperiode, og så dør de lidt igen. Således er funkis som byggestil også kommet frem for ikke særlig mange år tilbage. I dag ser vi både små og store funkishuse i rundt omkring i Danmark, og lige nu er der ikke noget, som tyder på, at det på noget tidspunkt vil gå den modsatte vej. 

Lidt om funkishuse

Det er let at kende funkishuse, når man ser dem. Funkis er en meget karakteristisk byggestil, som kan kendes på brugen af hvidt puds, meget firkantede linier og flade tag. Funkishuse er således ofte mere eller mindre kubiske at se på, hvilket naturligvis giver dem et moderne og anderledes udseende. Der er dog mere omtanke bag et funkishus end som så.

Et funkishus bliver nemlig bygget med højde for omgivelserne. Derfor oplever ejere af funkishuse, at deres hus er i harmoni med miljøet omkring det. Det giver naturligvis en behagelig atmosfære i hjemmet. Nogle huse har blot elementer af funkis kombineret med andre byggestile. Det er helt op til boligejeren, og byggefirmaet der står bag.

Vær med i gruppen af ejere af funkishuse!

Alle har mulighed for at komme med i den voksende ‘gruppe’ af mennesker, der bor i funkishuse. Det kræver blot, at man selv udforsker mulighederne for nybyggeri i et ønsket område og derefter tager kontakt til et byggefirma, som bygger huse i funkis. Så er man i gang, og derefter er der ikke langt til opfyldelsen af ens drømme.

Se på funkishuse her

1 thought on “Funkishuse ses mange steder i Danmark

  1. Pingback: Et funkishus kommer til at blive dit drømmehus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *