Dundyner har i mange år været den fineste kvalitet

Den perfekte sommerdyne (foto pudeland.dk)

Den perfekte sommerdyne (foto pudeland.dk)

Man kan nemt forfalde til at tro, at dyner bare er dyner. Gid det var så nemt, men sådan forholder det sig desværre bare ikke. Man er nødt til at kende de basale forskelle, for virkelig at kunne finde en lækker dyne. Den klassiske dyne er en dundyne, som bestemt er værd at overveje. Selvom det kan virke en anelse low-tech med en dyne bestående af naturmateriale, så vil man med sikkerhed ikke blive skuffet, hvis man anskaffer sig en dundyne. Den er både luftig og særdeles isolerende.

Dundynen tilpasser temperaturen

Noget af det fantastiske ved en dundyne er, at den ikke kun holder dig varm. Den kan faktisk væsentligt mere end det. De allerbedste dundyner er produceret, så dunene kan absorbere og afgive varme. Det betyder, at du i løbet af natten vil opleve at din krop bliver ved med at have samme temperatur hele tiden. Når du kommer til at svede en anelse, så vil dynen med det samme absorbere den varme, for på den måde at få den væk fra dig, uden på nogen måde at miste varmen. Falder temperaturen derimod om natten, vil den overskydende varme dynen blive ført tilbage til dig.

Det giver sig selv, at en dyne skal kunne holde dig varm og tempereret natten igennem for at gøre sit job. Men der er mere til sagen end bare det. Dynen skal også være i stand til, at kunne holde dig tør hele natten. De fleste mennesker kommer til at svede i løbet af natten, og det kan være ganske ubehageligt hvis ikke man kan komme ordentligt af med den overskydende fugt. Gode dundyner sørger for at ventilere din krop tilstrækkeligt til, at du holdes tør natten igennem.

Dundyner giver en formidabel bæreevne

Når man taler om dyner er der især én industristandard, som går igen over hele feltet. Det er et begreb der kaldes for bæreevne. Det dækker over kort sagt over, hvor luftig en dyne eller pude er. Typisk siger man at dundyner plejer at have en væsentligt højere bæreevne end fjerdyner, da dunene er mere bløde og luftige end fjer. Det giver en mere eksklusiv fornemmelse når man ligger med den.

Find lækre og luftige dundyner på www.pudeland.dk

Mangler du noget nyt til soveværelset?

Giv dit soveværelse et ansigtsløft med noget nyt flot sengetøj

Topmadrasser: Gå vinteren i møde med en god madras

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *